Sorting
Source
Zbiory
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Filia nr 6
(1)
Author
Bisek-Szladowska Rozala
(1)
Loth-Ignaciuk Agata
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Audience Group
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Naleśniki, bliny, placki
(1)
Genre/Form
Poradnik
(1)
Prrzepisy kulinarne
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Domain
Kulinaria
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Na całym świecie ludzie smażą placki z mąki i wody na rozgrzanej blasze. Czasami dodają jajko, mleko albo drożdże. Nazywają je różnie w swoich językach, doprawiają na słono, ostro lub słodko. Te placki to naleśniki, pankejki, serawi, bliny, tortille i wiele innych. Z tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej dowiecie się, kiedy wysiać ziarna na mąkę, czy łatwo jest wydoić krowę oraz skąd się bierze masło. Poznacie przepisy na naleśniki z całego świata i przekonacie się, że WSZYSCY JEDZĄ NALEŚNIKI. Smacznego!
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia nr 6
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again